Seminee ieftine

Seminee ieftine modeleDe obicei, prima impresie pe care ne-o facem despre o vila sau o locuinta dotata cu semineu ne duce cu gandul la o cheltuiala imensa pe care proprietarul a facut-o prin achizitia unui astfel de accesoriu. Lucrurile sunt insa relative. Astfel, daca ne gandim la semineele clasice, acestea pot fi intr-adevar costisitoare, daca luam in calcul faptul ca acestea au nevoie de un locas special in care sa poata fi amplasate, cu instalarea de kituri complexe de evacuare. Mai mult, unele seminee sunt prevazute sa functioneze si pe post de centrala termica, fiind capabile sa incalzeasca intreaga locuinta, ceea ce poate urca din nou nou preturile. Alternativa vine din partea dispozitivelor electrice, unde piata abunda de o sumedenie de seminee ieftine. Pretul acestora este atat de accesibil, incat avem seminee ieftine care pornesc de la aproximativ 300 de lei, urcand, apoi spre aproximativ 1000-1200 de lei.

Ce asteptari poti avea de la semineele ieftine

Atunci cand ne orientam spre achizitia de seminee ieftine, ar trebui sa luam insa in calcul cateva aspecte pentru a vedea daca acestea corespund asteptarilor noastre privind amenajarea si confortul locuintei. Astfel, trebuie sa ne gandim bine la ce anume dorim sa folosim acest dispozitiv: la incalzirea locuintei sau doar pentru design. Daca vorbim despre confortul termic, trebuie sa fim atenti in primul rand la puterea de incalzire a semineului. De obicei, pentru o camera de dimensiuni medii, puterea unui semineu ieftin este de aproximativ 2000 W, aceasta fiind suficienta pentru incalzirea unei incaperi de 20-35 de metri patrati. De asemenea, ar trebui sa avem in vedere protectia la supraincalzire sau controlul prin telecomanda, chiar daca vorbim despre seminee ieftine. Daca in privinta protectiei mai toate semineele din ziua de astazi sunt dotate cu asa ceva, in privinta telecomenzii, la modele seminee din gama de jos aceasta lipseste.

Doua trepte de putere

Tipul de ecran este un alt indicator asupra pretului si al calitatii semineului. Astfel, daca la cele din gama de varf vom vorbi despre ecrane pe tehnologie LED cu afisaj digital, la seminee ieftine afisajul poate lipsi, iar setarile sunt minime. De obicei, acestea vin dotate cu doua trepte de putere, care merg spre injumatatirea puterii maxime dezvoltate. Nu trebuie ignorata nici lungimea cablului de alimentare. Desi pare un amanunt minor, lungimea cablului este esentiala, mai ales daca nu avem o priza cu impamantare in apropiere sau dorim sa mutam semineul in alta zona a incaperii. In fine, pentru a beneficia de mai multa flexibilitate in ce priveste utilizarea, chiar daca vorbim de seminee ieftine, acestea ar trebui sa poata functiona independent ca sursa de caldura si ca element de design. Cu alte cuvinte, sa putem folosi semineul si pe timp de vara, bucurandu-ne de flacarile de pe ecran fara a fi nevoiti sa dam drumul si la functia de incalzire.

Seminee ieftine de podea

Printre modelele cele mai accesibile de seminee electrice se numara cele panoramice sau semineele de podea. Acestea sunt de obicei asezate pe niste picioare metalice solide, create din otel sau alte materiale rezistente atat la caldura, cat si la sarcini mai mari, chiar daca, in principiu, aceste seminee electrice sunt relativ reduse ca greutate. La astfel de seminee ieftine, ne putem astepta de obicei la preturi ce pornesc de la 3-400 de lei, si pot ajunge pana la aproximativ 700 de lei, in functie de producator si de dotari. In principiu, dotarile pentru aceste seminee ieftine sunt minimale, beneficiind de doua trepte de putere, ecran LED, fara telecomanda. Avantajul lor este ca nu au nevoie de niciun fel de instalare suplimentara, putand fi mutate cu usurinta in orice colt al camerei dorim.

Seminee ieftine de perete

Un alt tip de seminee ieftine sunt cele de perete, care au devenit, de asemenea, din ce in ce mai uzuale. Preturile pentru acestea pornesc de la aproximativ 700 de lei, reprezentand elemente de decor ideale pentru spatiile de dimensiuni mai mici, in care nu dispunem neaparat de un loc anume la baza podelei pentru instalare. Astfel, un semineu electric de perete poate fi amplasat practic oriunde. Acestea au adancimi relativ mici, astfel ca pot fi montate asemenea unui televizor sau a unui cuptor incorporabil, uneori chiar mai simplu.

Seminee ieftine incorporabile

Nu lipsesc din gama semineelor ieftine nici cele incorporabile, care, cu tot cu manta si kitul de instalare inclus, pot porni de la preturi de 1200-1300 de lei si pot ajunge pana la 2000 de lei sau chiar mai mult.

Concluzii

In concluzie, semineu costa atat cat esti dispus sa dai pe el si, in principiu, cat vrei sa investesti in confortul si buna ta dispozitie. Din acest punct de vedere, putem spune ca daca doresti cu adevarat sa schimbi aspectul casei si sa optezi pentru un semineu in locul clasicului radiator, atunci chiar o poti face.

Compare items
  • Total (0)
Compare
0