Seminee moderne

seminee moderne deosebiteDaca vreti cu adevarat sa va impresionati oaspetii si, in primul rand sa oferiti o nota de eleganta locuintei dumneavoastra, un semineu electric modern poate fi accesoriul cel mai potrivit. Semineele contemporane se disting cu mult fata de imaginea clasica pe care o avem despre aceste obiecte destinate cu precadere incalzirii incaperilor. Insa, asa cum mesterii sobari si sculptorii se intreceau in proiectarea si constructia semineelor clasice pe lemne, tot asa designerii timpurilor noastre vin in intampinarea clientilor cu cele mai exclusiviste modele de seminee moderne. In continuare, va prezentam cateva dintre cele mai raspandite modele de seminee moderne, proiectate de cele mai cunoscuti producatori in materie.

Un salt inainte in tehnologie

Unul dintre principalele aspecte care fac diferenta intre un semineu de tip clasic si unul contemporan il prezinta tehnologia folosita la redarea flacarii. Astfel, daca in anii din urma semineele pe gaz inlocuiau batranul semineu cu lemne, astazi putem spune ca traim in epoca semineelor electrice. Practic, fara a folosi niciun fel de combustibil, ne putem bucura de palpairea flacarii in seminee moderne, fara fum si emanarea de alte gaze care pot polua aerul din incapere.

Astfel, flacarile pe care le intalnim la seminee moderne sunt proiectate pe ecrane de ultima generatie, acestea facand practic separarea intre zona functionala, care da nastere efectului termic, si cea vizuala. In plus de asta, atunci cand vorbim despre seminee moderne eliminam din start riscuri ce tin de supraincalzirea suprafetelor din jur. Semineele contemporane sunt construite din materiale pe cat de usoare pe atat de rezistente la temperaturi inalte, astfel incat orice risc de aceasta natura este cu mult diminuat.

Ecran 3D, pentru o imagine cat mai realista a focului

Odata cu dezvoltarea noilor tehnologii digitale, putem spune ca unele seminee moderne aproape ca reinventeaza focul. Acestea sunt dotate cu ecrane LED de rezolutie inalta, capabile sa redea reprezentari in format 3D ale flacarilor. Aceste ecrane se comporta asemenea unor televizoare de ultima generatie, beneficiind de control prin telecomanda, cu ajutorul careia putem regla intensitatea culorilor, luminozitatii si contrastului. Nu in ultimul rand, acestea ne vor indica intotdeauna pe ecran, dupa preferinte, temperatura pe care o avem in incapere, aceasta putand fi setata cu ajutorul functiei termostat. Daca stim ca plecam la munca ori intr-o deplasare si dorim ca la intoarcere sa gasim o atmosfera calda si primitoare, nu avem decat sa apelam la functia timer. Cu ajutorul acesteia, putem programa semineul sa porneasca si sa se opreasca la orice ora, cu prestabilirea temperaturii ambientale dorite.

Designul face diferenta

Trecand peste tehnologia de redare artificiala a flacarilor, care este implementata pe majoritatea semineelor electrice, atunci cand vorbim despre seminee electrice ne gandim in primul rand la design. Astfel, daca la aspectul vizual al focului in vatra ne putem insela, ne vom da seama imediat ca avem de-a face cu un semineu clasic sau cu unul modern dupa modul in care acesta este proiectat.

Semineele contemporane se diferentiaza de cele clasice prin modul de amplasare. Astfel, nu este obligatoriu ca acestea sa fie la baza peretelui, pe podea. Unele seminee moderne sunt incastrate in pereti la inaltimi apreciabile, altele sunt pe post de comoda TV, iar unele le gasim chiar si in bai sau pe holuri. Astfel, in cazul semineelor moderne nu trebuie sa avem rezervat neaparat o spartura la baza peretelui din living pentru a le gasi loc. Acestea pot fi extrem de usor suspendate si montate, in orice loc din casa.

Mantaua este pur optionala

Elementul definitoriu la semineele clasice il reprezinta poate mantaua, acel invelis exterior al semineului, care in multe cazuri constituie el insusi o opera de arta. Sculptat in lemn de esenta scumpa sau in piatra naturala, acesta face ca si preturile semineelor de acest tip sa fie unul pe masura. La cele mai multe seminee moderne insa, mantaua este una pur decorativa, fara a avea rol de protectie, fiind redusa in mod semnificativ ca si dimensiuni. Nu mai spunem ca multe seminee moderne nici nu mai beneficiaza de manta, acestea fiind pur si simplu integrate in designul interior proiectat de arhitecti.

Iar daca pana nu demult mantaua reprezenta punctul principal de atractie la un semineu, in cazul celor contemporane, elementul principal este dat de prezenta cat mai realista a flacarilor prin intermediul ecranului LED, in cele mai moderne aranjamente si reprezentari de natura vizuala. De asemenea, semineele moderne surprind prin forma lor, unele avand un aspect cat se poate de minimalist, altele reusind sa surprinda prin modul de amplasare, vertical sau longitudinal.

Economiseste bani, optand pentru seminee moderne

Desi pare putin plauzibil, cu ajutorul semineelor moderne poti economisi bani seriosi. In primul rand, nu trebuie sa mai ai grija achizitiei de lemne, dupa cum nu trebuie sa stai cu ochii nici pe contorul de gaz metan. Singurul lucru de care ai nevoie la un semineu electric este conectarea la o priza normala si atat. Mai apoi, nu iti trebuie mesteri pietrari pentru instalare. Daca focarele pentru semineele clasice se pot achizitiona acum de oriunde, instalarea lor, cu toate kiturile si hornurile de evacuare, necesita cheltuieli substantiale, care de cele mai multe ori depasesc costul semineului in sine. Sunt astazi seminee moderne, pentru a caror instalare nu ai nevoie decat de o surubelnita si, cel mult, de inca o persoana care sa te ajute sa-l echilibrezi in locasul masurat cu exactitate. De asemenea, nu trebuie sa mai apelezi la mesteri pietrari pentru construirea unei mantale trainice si unice, cata vreme flacara artificiala folosita nu necesita acest lucru.

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat consumul de energie, care in cazul celor mai multe seminee moderne este unul extrem de redus, comparabil cu orice alt aparat electrocasnic destinat incalzirii.

Fara bariere termice

Un semineu electric nu are nevoie de bariere de protectie termica fata de alte materiale sau dispozitive din apropiere, pentru simplul fapt ca acesta nu se incalzeste. Astfel, vei avea surpriza sa constati ca lateralele unui semineu electric de noua generatie sunt perfect suportabiole la atingere, fara a genera vreun pericol de topire sau supraincalzire fata de obiectele din proximitate. Acesta este si motivul pentru care vom vedea seminee moderne amplasate pe post de etajera, pe post de stand TV sau incorporat in diverse obiecte de zidarie sau mobilier, la care nici nu te-ai fi gandit.

Producatori de seminee moderne

Nevoia consumatorilor de a beneficia de o gama cat mai diversificata de seminee electrice a condus la perfectionarea producatorilor consacrati in domeniu, precum si la aparitia altora noi. Astazi, putem vorbi despre o adevarata industrie in productia de seminee moderne, in care principalul cuvant de spus il au producatori precum Dimplex, ClassicFlame, ArtFlame, Serreno sau Tesy.

Cu gandul la viitor

Nivelul la care au ajuns astazi semineele moderne arata avantaje nete fata de modelele clasice, in care eram legati de o seama intreaga de factori, de la procurarea combustibilului, pana la disconfortul pentru sanatatea umana si mediul inconjurator. Astazi, putem spune ca semineele moderne deschid noi portite catre viitor, implementarea noilor tehnologii aducand cu sine un plus de design, alaturi de reduceri substantiale de costuri atat in ce priveste producerea, montajul cat si intretinerea acestor echipamente.

 

Compare items
  • Total (0)
Compare
0