Seminee electrice 3D

seminee electrice 3D model albSemineele electrice 3D reprezinta varful tehnologic pe care l-a atins la ora actuala aceasta industrie. Acestea au capacitatea de a reda atat de realist imaginea, incat chiar ai impresia ca te afli in fata unui semineu clasic, cu lemne. Cand ne gandim insa la seminee electrice 3D nu ar trebui sa credem ca este vorba doar despre o iluzie optica. Aceste dispozitive chiar dau caldura, sunt extrem de eficiente din acest punct de vedere, avand unele avantaje nete fata de semineele clasice. In plus, semineele electrice 3D sunt capabile sa iti transforme radical casa ori camera in care stai, simpla prezenta dand aranjamentelor interioare un aer cald si prietenos.

Lucruri de baza despre seminee electrice 3D

Piata actuala a inceput sa abunde practic de seminee electrice 3D. Daca la inceput ele constituiau un lux, astazi, acestea le vedem in mai toate ofertele retailerilor de profil. Este un lucru normal, cata vreme tehnologia 3D a devenit destul de accesibila si uzuala. Prin ce deosebim insa niste seminee electrice 3D de semineele electrice normale? Dupa cum probabil ati intuit, este vorba despre formatul imaginii in care sunt redate flacarile. Stim foarte bine ca semineele electrice nu folosesc focul deschis ca sursa primara de energie pentru generarea caldurii ambientale.

Functie de imagine sau de incalzire?

Semineele sunt concepute din doua componente mari componente principale: focarul si mantaua. Iar daca de manta ne putem uneori orienta in functie de buget si de design, in cazul focarului lucrurile sunt ceva mai complexe. Astfel, focarul este practic partea principala a unui semineu. Acesta este are la randul sau doua functii: una de incalzire si una de imagine. Ei bine, in ultima perioada, componenta de imagine a ajuns sa conteze mai mult poate decat cea de incalzire. Astfel, in conditiile in care semineul nu constituie de obicei sursa principala de incalzire intr-o locuinta, partea de design si de imagine a ajuns sa constituie un factor primordial in achizitie. Cele doua functii nu sunt indispensabile una celeilalte. Putem porni semineul electric pe caldura si pe imagine deodata, dar si separat. Acest lucru este foarte important, facand posibila functionarea semineului in orice anotimp, daca dorim sa ne bucuram de imaginea focului arzand inclusiv in noptile de vara.

Ecran normal sau 3D?

Semineele electrice functioneaza pe un principiu foarte simplu. Functia de incalzire este asigurata de obicei de un dispozitiv de tip aeroterma, in vreme ce functia de imagine – de un ecran asemanator celui TV. Dupa epoca LCD, acestea folosesc acum tehnologia LED, care este mult mai economica si mai fiabila in timp. Astfel, principalele tipuri de seminee electrice folosesc astazi tehnologia LED pentru ecranul de proiectie a flacarilor. Dupa seminee cu ecrane LED vorbim de seminee electrice 3D, unde efectul tridimensional confera imaginii proiectate un aspect cat mai realist posibil, pe un ecran de inalta definitie. Astfel, ajungi practic nici sa nu iti dai seama ca te afli in fata unui foc simulat, caracterul 3D dand intregului focar o imagine cat mai aproape de realitate, incepand de la bustenii arzand, pana la peretii din caramida innegriti de „fum”.

Cele mai avansate tehnologii

Printre cele mai avansate tehnologii folosite la semineele electrice 3D se regasesc Optiflame, Opti-Myst sau Opti-V. Acestea ajuta crearea focului virtual, prin proiectia luminii pe un suport fotosensibil. De asemenea, un alt principiu se bazeaza pe moleculele de apa aflate in miscare, iluminate in diverse nuante.

Ce design alegem pentru seminee electrice 3D?

In ceea ce priveste designul, alegerea unor seminee electrice 3D nu trebuie sa reprezinte o problema atunci cand stim cu exactitate ce stil adoptam in locuinta noastra. Astfel, in conditiile in care functia 3D este doar una dintre caracteristici, un semineu electric poate fi ales in functie de stilul locuintei noastre: clasic, modern sau minimalist.

Astfel, din gama celor clasice, avem modele de seminee electrice 3D unde diferenta o face mantaua, cat si accesoriile acestuia. Astfel de seminee electrice 3D sunt amplasate la baza peretelui, necesitand un spatiu ceva mai generos.

Cele mai multe seminee electrice 3D din ziua de astazi sunt insa din gama celor de perete. Acestea au avantajul ca pot fi amplasate oriunde in casa, indiferent ca vorbim despre living, hol sau chiar baie. La aceste seminee electrice 3D conteaza mai putin mantaua, care poate lipsi aproape cu desavarsire. Cel mult, aceasta poate lua forma unei benzi laterale de dimensiuni reduse, cu aspect metalizat, pentru delimitarea spatiilor.

Nu in ultimul rand, exista seminee electrice 3D unde munca designerilor se concentreaza pe forme dintre cele mai avangardiste si mai neobisnuite pentru imaginea clasica pe care ne-am format-o pentru seminee.

Preturi si caracteristici tehnice vizate

In momentul in care avem de ales intre mai multe seminee electrice 3D ar trebui sa tinem cont totusi si de cateva caracteristici tehnice de baza. Astfel, noile seminee electrice 3D ar trebui sa fie dotate cu telecomanda, pentru reglarea de la distanta a principalelor functii, cu protectie la supraincalzire, pentru evitarea dezastrelor si, nu in ultimul rand, sa aiba o capacitate de incalzire adecvata nevoilor noastre. Aceasta din urma este strans legata de puterea de functionare, care, pentru camere de aproximativ 20 mp ar trebui sa fie de cel putin 2000 W. In ce priveste preturile, acestea sunt pentru toate buzunarele, preturile la seminee electrice 3D incepand de la aproximativ 1500 de lei, putand ajunge insa si la 30.000 de lei.

Opinia noastra

Semineele electrice 3D reprezinta varful de lance intr-o industrie in plina ascensiune. Prin efectul realist si functiile de incalzire si de imagine actionate independent, acestea reprezinta o achizitie potrivita pentru casele cu gust, indiferent de anotimp, de buget sau de stilul adoptat.

Compare items
  • Total (0)
Compare
0